Este ușor să-ți lași părul să crească câteva luni și apoi să te hotărăști că este timpul pentru o tunsoare. Dar dacă vrei să obții cele mai bune rezultate din rutina de îngrijire a părului, este important să fii mai consecventă cu tunsul.

Nu vrei să tunzi prea mult dintr-o dată, dar dacă aștepți prea mult timp între tunsori, vârfurile tale vor deveni zdrențuite și despicate. Acest lucru nu numai că îți face coafura să arate dezordonată, dar poate dăuna și sănătății părului tău.

Cel mai bun mod de a obține șuvițe cu aspect sănătos este să te asiguri că te tunzi regulat la salon. Acest lucru va împiedica formarea vârfurilor despicate și se va asigura că toată greutatea părului tău este distribuită uniform pe toată lungimea acestuia.

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil că vă tundeți părul acasă. Dar știați că cel mai bun mod de a vă menține părul sănătos este să vă tundeți periodic la salon?

De ce contează dacă te tunzi la un salon profesionist?

Ei bine, în primul rând, majoritatea oamenilor nu știu de fapt cum să își tundă corect propriul păr. S-ar putea să crezi că faci o treabă bună, dar sunt șanse ca tunsoarea ta să fie neuniformă sau ciufulită și să nu arate atât de bine pe cât ar putea. Un stilist profesionist va fi capabil să își dea seama dacă ceva nu este în regulă cu tunsoarea ta și să rezolve imediat problema – și îți poate da, de asemenea, sfaturi despre cum să ai grijă de părul tău între vizite.

Un alt motiv pentru care este mai bine să te tunzi regulat la salon decât să te tunzi acasă este faptul că stilistii profesioniști au instrumente profesionale. Dacă folosesc foarfeci de tuns, vor putea să se asigure că fiecare secțiune primește aceeași atenție din partea acestor lame înainte de a merge mai departe.

Adevărul este că, atunci când vorbim despre menținerea sănătății părului nostru, nu vorbim doar despre cât de strălucitor și ușor de aranjat este acesta. Vorbim, de asemenea, despre cât de puternic și rezistent este. Un păr sănătos poate face față stresului de a fi coafat, spălat și uscat. Iar atunci când mergi la salon pentru o tunsoare sau un tratament de colorare, stilistul tău îți va recomanda adesea să te tunzi regulat pentru a menține sănătatea părului tău sub control. Cu o programare poți afla și prețuri salon coafură.

Dar ce înseamnă de fapt acest lucru pentru tine?

Și de ce avem nevoie de tunsori regulate? Iată câteva sfaturi pentru a menține un păr sănătos acasă:

– Tundeți-vă la fiecare șase săptămâni. Acest lucru va ajuta la prevenirea formării vârfurilor despicate și îți va fi mai ușor să menții un stil consistent.

– Folosiți un balsam cu proteine o dată sau de două ori pe săptămână pentru a ajuta la întărirea firelor deteriorate și pentru a preveni ruperea în timpul proceselor de coafare, cum ar fi uscarea cu uscătorul și călcatul cu fierul plat (care pot provoca daune cauzate de căldură).

Părul este una dintre cele mai importante părți ale corpului tău, dar poate fi și una dintre cele mai dificile. Este unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observă la tine și reprezintă o parte importantă a identității tale.

Dar părul necesită, de asemenea, multă întreținere – și dacă nu ai grijă de el în mod regulat, vei sfârși prin a te simți ca și cum ai avea un păr aproape imposibil de gestionat. De aceea este atât de important să mergi la salon la câteva luni pentru o tunsoare!

Atunci când îți tunzi părul la salon, primești mai mult decât o simplă tunsoare. Înveți, de asemenea, cum să-ți îngrijești și să-ți întreții părul între vizite – și asta înseamnă să arăți minunat chiar și atunci când ești singură.