Machiajul legat de vârstă necesită utilizarea anumitor texturi și tehnici și un make up artist profesional de la un salon de cosmetică București. Pentru machiajul profesional pentru tenul matur, este foarte importantă o bază de machiaj de lungă durată și cu efect de netezire. Aceasta se aplică pentru a ascunde liniile fine și pentru a netezi porii. Toate straturile de machiaj trebuie să fie cât mai subțiri și delicate, ca să nu supraîncarce pielea și să creeze efectul celui mai natural machiaj. Se aplică baza într-un strat cât mai subțire și delicat posibil. Apoi, cu o perie rotundă cu peri sintetici sau cu o perie duofibră, se aplică fondul de ten, potrivit cu nuanța pielii, printr-o mișcare circulară. 

Modificările legate de vârstă se manifestă nu numai prin riduri. După 50 de ani, femeile observă că pielea și-a pierdut strălucirea sănătoasă, tenul a devenit plictisitor, iar trăsăturile (în primul rând ovalul în sine) au devenit mai puțin clare, există piele flască și – în unele locuri – căzută. Machiajul nu poate șterge complet aceste urme ale timpului, dar poate abate atenția de la aceste imperfecțiuni. Hidratează-ți fața intens. La prima vedere, acest sfat nu are nicio legătură cu machiajul. De fapt, hidratarea este cea care te va ajuta să combați oboseala. Practic, principalul motiv al pielii mature,  este pielea uscată.

Mai mult timp pentru cosmetică

Pielea devine matură deja de la 25-30 de ani. De la această vârstă ar trebui alocat mai mult timp pentru a merge la un make up artist profesionist. Odată cu înaintarea în vârstă, producția de colagen scade, iar pielea devine uscată și se lasă. Ridurile de expresie devin mai pronunțate, iar pigmentarea pielii crește. Pielea din jurul ochilor devine mai puțin elastică, colțurile exterioare ale ochilor se pot lăsa sau scufunda din cauza excesului de piele de deasupra pleoapei. Prin urmare, principal caracteristică a machiajului pentru tenul matur, este studiul aprofundat al pielii și sublinierea conturului ochilor, sprâncenelor, buzelor și pomeților, precum și tehnicile de masaj profesional. Toate acestea pot fi realizate numai de un make up artist profesionsit de la salonul de cosmetic București, Antica Studio.  

Adăugă mai multă strălucire

Se amestecă fondul de ten cu un strop de marcator sau se aplică separat pe pomeți, sub și deasupra sprâncenei. Cosmeticiana va folosi un produs de strălucire, pentru a masca cercurile întunecate de sub ochi. Toate acestea elimină culoarea întunecată și obosită a pielii. Se folosesc tehnici de conturare, și în special, evidențierea pomeților cu un bronz. Acest lucru va ridica vizual pomeții, redând astfel claritatea contururilor feței. Roșul va adăuga prospețime feței. Pentru tenul matur este de dorit ca fardul să nu fie mat, ci cu particule strălucitoare. În general, un make up artist profesionist de la salonul de cosmetică București se asigură că toate liniile (fie că sunt linii pe pleoape sau o diagonală sculpturală pe pomeți) sunt aplicate de jos în sus, pentru a conferi un efect de ridicare. Un astfel de machiaj, strânge vizual pielea matură și redă claritate trăsăturilor faciale „plutitoare”. Principala caracteristică a machiajului profesional pentru tenul matur, este studierea aprofundată a pielii și sublinierea contururilor ochilor, buzelor, sprâncenelor.