În ziua de astăzi este foarte greu să te adaptezi societății, deoarece are reguli în care nu oricine se încadrează, sau cel puțin asta vor să ne facă să înțelegem. Mai nou, nu ești acceptat în societate dacă nu îndeplinești standardele frumuseții, al greutății și bineînțeles a situației materiale. Trebuie să înveți că toate acestea sunt aspecte superficiale după care suntem catalogați, iar viața trebuie privită din alte puncte de vedere.

Tu ești nevoită, ca persoană, să înveți să crezi în tine,adică să îți întărești respectul de sine. Dacă cei din jurul tău te simt neajutorat și plin de nesiguranță vor începe să profite de tine. Schimbarea trebuie să înceapă de la tine. Tu trebuie să crezi în tine și nimeni nu o poate face pentru tine.  Fă un pas în față și spune-ți părerea. Nu te mulțumii cu ce vor alții, ai și tu dreptul la o opinie personală. Nimeni nu poate decide în locul tău, ești cetățean independent cu drepturi egale cu ale celorlalți.

Nu te bloca atunci când vine vorba de aspectul fizic. Este adevărat că lumea este preocupată de propriul corp în proporție de 80%, însă, nu acest aspect este cel mai important. Este destul de trist deoarece, focusându-se pe aspect, lumea pierde esențialul și anume, inteligența. Nu încerca să te ascunzi în spatele machiajului, nu are nici un rost. După cum am spus, dacă înveți să te simți bine în corpul tău și ajungi să te respecți pe tine însuți, vei vedea că și societatea va face la fel.

Situația materială, nu este un aspect care să te împiedice la câștigarea respectului de sine. Este de la sine înțeles că bani îți pot deschide anumite bariere, dar nu aceasta este esența pe care tu trebuie să o deprinzi. Imaginează-ți un manager nesigur, fără încredere sau respect de sine! Poți? Nici eu! Nici un om cu respectul de sine la pământ nu ajunge să conducă, în special să fie respectat de subordonați. Ia-ți inima în dinți și fi ferm, arată că ești capabil să crezi în forțele tale.

Nici într-o relație nu vei ajunge prea departe cu această problemă. Îți va fi foarte greu în momentul în care nu ai încredere în tine, deoarece, această nesiguranță, nu te va lăsa să ai încredere în cel de lângă tine. Imaginează-ți o altă situație în care trebuie să efectuați o excursie într-un loc care nu îți place. Ce faci? Taci? Cu siguranță nu! Vei spune ferm că nu îți convine. Nu trebuie să cazi totuși în cealaltă extremă, nu trebuie să devii prea plin de tine, prea narcisist. Eu te sfătuiesc să ai o opinie personală și bineînțeles  respect de sine.

Sfaturi pe această temă, a încrederii, vei primii toți cei care țin la tine. Vor încerca să te ajute să depășești acest impas, însă numai tu te poți ajuta, numai tu poți face o schimbare, din interiorul tău. Uită-te în oglindă la tine, ia o gură de aer, ai încredere în tine! Eu am încredere în tine !