Mucegaiul de pe pereţi cunoaşte o mare răspândire, cu atât mai mult cu cât este vorba de zone umede, care îi favorizează apariţia şi dezvoltarea, astfel încât puţine sunt şansele să nu ai sau să nu fi auzit de la persoane apropiate ţie de această problemă. Cum e şi de înţeles, noile metode antimucegai sunt la mare căutare, iar în aceste condiţii orice metodă inovatoare care ar apărea s-ar putea dovedi a fi revoluţionară. S-ar putea să fie şi cazul unui nou aparat apărut pe piaţă, ce are capacitatea de a ţine mucegaiul la distanţă. Află mai jos despre ce este vorba şi cum te poate ajuta acest aparat să nu mai ai vreodată parte de mucegai.

Aparatul are dimensiuni foarte mici şi poate fi prins pe perete cu ajutorul unor şuruburi ori el poate fi plasat chiar în interiorul peretelui, poziţionare care este mai preferabilă. De asemenea, tot în ce priveşte poziţionarea aparatului, acesta trebuie aşezat, pe cât posibil, deasupra nivelului maxim de umiditate vizibilă. Aparatul special creat împotriva mucegaiului are capacitatea de a emite unde electromagnetice pe o rază ce poate atinge distanţa de 12 metri şi uneori chiar şi de 15 metri (în funcţie de aparat), iar aceste unde intră în interacţiune cu câmpul magnetic al dipolilor (sistem de două sarcini electrice apropiate, egale și de semn contrar) apei. Astfel, prin interacţiunea celor două câmpuri magnetice se creează o forţă de tip electromagnetic ce are puterea de a trimite dipolii apei înapoi în pământ. În aceste condiţii, pereţii nu vor putea intra în contact cu umezeala şi, prin urmare, aceasta este una dintre noile metode antimucegai care combate cauzele mucegaiului și nu mucegaiul în sine.

Aparatul presupune costuri destul de ridicate, dar avantajele pe care le prezintă acoperă acest minus. Specialiştii sunt de părere că un asemenea aparat poate ţine mucegaiul la distanţă timp de aproximativ două decenii, suficient timp încât să merite investiţia.

Pentru ca aparatul să dea randament maxim, este de dorit să aibă o poziţie liberă, adică să nu fie îngrădit de nimic ce l-ar putea împiedica în propagarea undelor electromagnetice. În plus, tot în sensul unei funcţionări optime, este recomandată utilizarea unei configuraţii hardware, care să îi ofere aparatului suficientă putere, astfel încât acesta să poată alimenta câmpul în cauză, sistemul alimentându-se la 220 V şi având o absorbţie a cărei putere maximă este egală cu 3 Wh (Watt/h).

Producătorii acestui aparat inedit sunt de părere că rezultatele dorite pot fi vizibile într-o perioadă de aproximativ 6 luni, timp în care urmele provocate de umezeală devin din ce în ce mai puţin vizibile. Chiar dacă te confrunţi cu un mediu extrem de umed şi consideri că nu există un remediu suficient de bun care te poate scăpa de umezeală, află că într-o perioadă de maxim 3 ani, orice urmă de umezeală va fi inexistentă, indiferent de condiţiile existente în trecut. În mod implicit, mucegaiul va dispărea odată cu ea.

Având în vedere cele spuse mai sus, se dovedeşte faptul conform căruia maşinăriile uşurează munca omului, dar şi acela că acestea reuşesc să devină mai eficiente decât metodele tradiţionale. În cazul acestui aparat, nu doar că munca îţi este uşurată, ci poţi spune că el face toată munca pentru tine, efectele sale fiind pe termen lung şi, nu în ultimul rând, vizibile.

Prin această soluție antiumezeală modernă, prin utilizarea undelor electromagnetice, ne dăm seama că există metode antimucegai eficiente și care au efect pe termen lung și foarte lung.