Pe măsură ce frunzele încep să-și schimbe culoarea și să cadă din copaci, știi că a sosit toamna. Acesta este momentul perfect pentru a-ți aranja grădina înainte să vină frigul iernii. Iată câteva activități de grădinărit de făcut toamna și când să le faci.

Greblați frunzele căzute: frunzele căzute vă pot sufoca gazonul și pot opri iarba să crească. Greblați-le în mod regulat pe tot parcursul toamnei.

Tăiați gardurile vii și tufișurile: gardurile vii și tufișurile pot deveni dezordonate în timpul lunilor de vară. Tăiați-le înapoi toamna, astfel încât să arate îngrijite și ordonate.

Plantați flori de primăvară: toamna este momentul perfect pentru a planta bulbi cu flori de primăvară, cum ar fi narcise și lalele. În acest fel, vei avea o expoziție frumoasă de flori în grădina ta în primăvara ta.

Înainte de primul îngheț

Pe măsură ce se apropie toamna, grădinarii știu că este timpul să înceapă să-și pregătească grădinile pentru iarnă. Există câteva sarcini cheie care ar trebui îndeplinite înainte ca primul îngheț să lovească, pentru a asigura o grădină sănătoasă în primăvara.

Frunzele și resturile ar trebui să fie curățate de pe paturile și căile de grădină. Acest lucru va ajuta la prevenirea iernării bolilor și dăunătorilor în grădină. Activități precum taierea trandafirilor toamna au loc tot acum. Acest lucru îi va proteja de deteriorarea zăpezii și îi va ajuta să reîntoarcă primăvara. În acest moment ar trebui să fie plantați și bulbii de primăvară.

Urmând aceste sfaturi simple, grădinarii se pot bucura de o toamnă frumoasă în timp ce își pregătesc grădinile pentru lunile de iarnă care urmează.

În timpul înghețului ușor

Când temperaturile încep să scadă noaptea și dimineața, este timpul să luați măsuri pentru a vă proteja plantele de înghețurile ușoare. Cel mai bun mod de a face acest lucru este acoperirea lor cu pânză de îngheț . Acest lucru va ajuta la capta căldura și va împiedica înghețul să deterioreze plantele.

Dacă nu aveți la îndemână nicio panză specială, puteți folosi și cearșafuri sau prosoape vechi. Doar asigurați-vă că orice folosiți este suficient de mare pentru a acoperi întreaga plantă. Și asigurați-vă astfel încât că o protejați de vânt.

Odată ce soarele răsare și încălzește lucrurile, puteți îndepărta acoperirile. Doar asigurați-vă că vă verificați plantele în mod regulat, astfel încât să puteți depista eventualele probleme din timp.

După ce solul a înghețat: mulciți puternic paturile, izolați robinetele și țevile de exterior

Pe măsură ce vremea se răcește, este important să ai grijă de grădina ta, astfel încât să reziste iarnă. Iată câteva sfaturi despre ce să faci după ce solul a înghețat:

Mulciți paturile de flori puternic. Acest lucru va ajuta la izolarea solului și la protejarea plantelor de frig.

Izolați-vă robinetele și țevile din exterior. Acest lucru le va împiedica să înghețe și să se spargă pe vreme rece.

Fii cu ochii pe plantele tale. Dacă încep să pară ofilite sau stresate, dă-le puțină apă în plus pentru a-i ajuta să supraviețuiască iernii.

Sfârșitul sezonului: reflectați asupra succeselor și eșecurilor, pregătiți-vă pentru anul viitor

Este sfârșitul unui alt sezon de grădinărit. Fă-ți timp pentru a reflecta la ceea ce a mers bine și ce nu. Acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți pentru anul viitor.

Care au fost succesul tău? Ce te-a făcut fericit? A fost o anumită floare care a înflorit sau o recoltă bogată? Poate a fost doar simplul act de a-ți urmări plantele crescând. Oricare ar fi fost, acordați-vă un moment pentru a vă aprecia rezultatele.

Acum gândește-te la ce nu a decurs conform planului. Ce te-a dezamăgit? Ce vrei să schimbi anul viitor? Poate doriți să încercați un alt tip de plantă sau să aflați mai multe despre tehnicile de grădinărit. Folosiți aceste eșecuri ca motivație pentru a face anul viitor și mai bun.

Odată cu reflecția vine și pregătirea. Acum este momentul să începem să ne gândim la grădina de anul viitor. Începeți să planificați ce doriți să creșteți și când doriți să le plantați.