Dacă sunteți un fotograf pasionat, știți că organizarea fotografiilor de pe telefon poate deveni rapid un coșmar. Având mii de fotografii, este dificil să țineți evidența fotografiilor care sunt stocate unde, iar găsirea fotografiei potrivite pentru un proiect poate dura o veșnicie.

Dar nu vă faceți griji! Am pregătit un ghid simplu pentru a vă ajuta să vă organizați fotografiile în mod eficient indiferent daca folosesti un telefon Android sau un Iphone, astfel încât să puteți găsi orice fotografie în câteva secunde – indiferent de numărul de poze pe care le aveți.

  1. Ștergeți imediat din telefon toate fotografiile, cu excepția celor mai bune.

Este tentant să păstrezi totul, dar dacă ai mii de fotografii pe telefon, acesta va încetini semnificativ performanța sa și va consuma spațiul de memorie mai repede ca niciodată. Ștergeți toate fotografiile, cu excepția celor mai bune, până când rămân doar cele care contează cu adevărat. Apoi treceți la pasul doi!

  1. Creați dosare pe baza datei sau a tipului de eveniment (de exemplu, petreceri aniversare), apoi organizați aceste dosare în subdosare tot pe baza datei sau a tipului de eveniment (de exemplu, petreceri aniversare > Aniversări ianuarie). Acest lucru va face mai ușor pentru oricine altcineva care vă folosește telefonul (inclusiv pentru dvs.!) să găsească rapid și ușor fotografii specifice, fără a fi nevoit să parcurgă mai întâi fiecare fotografie în parte în mod individual
  2. Păstrați dosarele organizate

Gruparea elementelor similare împreună poate face ca lucrurile să fie mai ușor de găsit mai târziu. De exemplu, dacă faceți multe fotografii ale evenimentelor de familie sau ale petrecerilor, folosiți un singur dosar pentru aceste tipuri de imagini.

  1. Codificați fișierele în funcție de dată sau locație

Acest lucru vă poate ajuta să găsiți rapid o anumită dată sau locație fără a derula prin fiecare fotografie pe care ați făcut-o din ianuarie 2017 (sau orice dată care are sens pentru scopurile dvs.).

  1. Folosiți etichetele cu moderație

Etichetele sunt grozave pentru a găsi momente specifice în timp – cum ar fi când cineva a vizitat New York City anul trecut – dar pot fi, de asemenea, folosite în exces și pot deveni prea aglomerate dacă prea mulți oameni își împărtășesc fotografiile online.

Există o mulțime de modalități de a organiza fotografiile de pe telefon

Vom vorbi despre două care credem că ies în evidență. Primul este utilizarea aplicației foto încorporate, iar al doilea este utilizarea unei aplicații.

Cum să folosești aplicația din iOS. Poți să urmărești și pe Android, dacă vrei, dar s-ar putea să fie puțin diferit.

Pentru a începe, deschideți aplicația Fotografii de pe telefon și apăsați pe „Albume” în colțul din stânga jos. Acest lucru vă va duce la o listă cu toate albumele dvs. și ar trebui să existe unul numit „Camera Roll”. Atingeți acel album și apoi apăsați pe „Photos” (Fotografii) în partea de sus a ecranului. Astfel, vor apărea toate fotografiile dvs. ordonate în funcție de data la care au fost făcute (cele mai noi fiind în partea de sus).

Dacă doriți să le sortați în funcție de locație sau de persoană (sau de ambele), atingeți „More” (Mai multe) în colțul din dreapta jos. De asemenea, aici puteți partaja sau șterge fotografiile, atingând aceste opțiuni.

Instalați o aplicație pentru editarea fotografiilor

Dacă doriți să vă editați fotografiile de pe telefon, trebuie să aveți mai întâi echipamentul potrivit. Nu vei putea face nimic fără el! Cel mai important lucru este o cameră foto bună – una care să facă fotografii excelente în condiții de lumină slabă și care să aibă o rezoluție mare (pentru a putea mări imaginea mai târziu). Un trepied este, de asemenea, util dacă vrei să faci autoportrete sau fotografii de grup; altfel va trebui să ții aparatul stabil cu mâna, pentru asta ați putea folosi o husă care să sporească aderența , cum ar fi husa Xiaomi Mi 11 Lite 5G, ca să nu sfârșească prin a arăta neclar atunci când vei face zoom mai târziu! În cele din urmă, asigurați-vă că toate aplicațiile dvs. sunt actualizate – acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că acestea funcționează corect atunci când editați fotografiile!

Alege o aplicație care funcționează bine cu sistemul de operare (OS) al telefonului tău.

Unele aplicații funcționează doar pe dispozitive iOS, în timp ce altele funcționează doar pe dispozitive Android-aseigurați-vă că oricare dintre cele pe care le alegeți a fost optimizată pentru oricare dintre platforme înainte de a o cumpăra!