Descoperă ce importanță are alegerea ușii de la intrare

Cu multi ani in urma, faimosul artist Paul Gauguin declara, vorbind despre culoare – “Ce limbaj profund și misterios, limbajul viselor.” Astfel, că și muzica, culoarea este un limbaj. Artiștii folosesc culoarea pentru a exprima motive și stări în loc să folosească cuvinte pentru a le articula. Iar noi, ca proprietari de locuinte, putem învăța din toate aceste lucruri. Cum vom exprima personalitatea și emoțiile, decat prin culori, forme și stiluri pe care sa transpunem în construcția deținută?

Despre culorile ușii exterioare

Colorează ușa visurilor tale în funcție de materialul ales, cu tonurile de pe scara RAL, cu texturi de lemn, sablate sau lucioase sau paneluri ornamentale cu sticla pictata. Azi, mai mult decat oricand, ai la dispoziție o gamă largă de opțiuni de culoare si forma pentru ușa ta de intrare.

De unde sa inceapa inspirația?

Alegerea culorii ușii principale depinde în principal de stilul casei tale, de caracterul tău și de fațada aleasă. Fațadele vibrante și colorate necesită de obicei tonuri mai calme ale ușilor, într-o variantă de culoare simplă sau dublă, în timp ce tonurile mai calme ale fațadei oferă o mai mare libertate în alegerea ușilor colorate sau cu model. Deoarece ușa ta va ramane acolo pentru o perioadă lungă de timp, te-ar putea ajuta să optezi pentru o culoare mai clasică, cum ar fi alb, albastru de oțel, gri sau maro, sau chiar o nuanță naturală de lemn, pe gustul tău. Sperăm că ideile de mai jos vor fi o sursă de inspirație și de perspectivă pentru a-ti alege propria culoare a ușii.

Ușă albă

Ușile albe neutre sunt întotdeauna o alegere populară. Acestea se potrivesc cu o gamă largă de stiluri arhitecturale, în timp ce discreția pe care o emana le permite să se potrivească cu diferite accesorii, cu iluminat și ornamente. O fațadă gri cu iluminare laterală creează condiții ideale pentru instalarea ușilor albe ca zăpada. Această combinație reflectă prestigiul și unicitatea casei tale, de la distanță. Este, de asemenea, o completare perfectă pentru un  vitraliu înrămat și trepte din marmură.

Ușă albastră

Ușile albastre sunt încă o alegere rară în tara noastra, deoarece pot părea foarte îndrăznețe și, prin urmare, unice în anumite nuanțe, deși sunt foarte populare în străinătate (precum zonele din jurul marilor). Albastrul este asociat cu seninătatea și inteligența. O nuanță de albastru poate crea un aer foarte liniștit și completează fațada într-un mod discret.

Ușă gri

Ușile de intrare de culoare antracit sunt mereu în tendințe, așa că nu trebuie să vă faceți griji că intrarea va părea veche, in timp. Fiind vorba de o variantă modernă cu o notă metalică, ar trebui să te gândești la dotarea acestui tip de intrare cu tehnologie modernă, precum mânerul spatial dau cel ingropat frezat direct in panel.

Ușă verde

Te gândești la o ușă verde? Mulți oameni asociază aceasta culoare cu natura – refugiul nostru. Nu e de mirare că o usa arată liniștitoare și deosebit de eleganta, în tonuri mai închise. Combinata cu o fațadă de marmură, iese în evidență și cu elemente decorative suplimentare, precum verdeața discretă, subliniind frumos estetica întregii zone de intrare a locuinței tale.

Descoperiți cele mai bune tipuri de uși de exterior în funcție de stilul și preferințele proprii, la Ferestrehelios.ro, prin distribuitorii din Transilvania și Moldova – vezi aici adresele și datele de contact.