Candelabrele există de secole, cele mai vechi exemple cunoscute datând din secolul al XIV-lea. Au fost concepute inițial pentru a fi folosite în castele și conace, dar în curând au devenit populare în case de toate tipurile. Astăzi, candelabrele sunt disponibile într-o gamă largă de stiluri, ceea ce le face o alegere populară atât pentru decorul tradițional, cât și pentru cel contemporan.

În timp ce popularitatea lor a crescut și a scăzut de-a lungul anilor, candelabrele nu s-au demodat niciodată cu adevărat. În ultimii câțiva ani, a existat un interes reînnoit pentru aceste corpuri de iluminat ornamentate, în parte datorită capacității lor de a adăuga glamour instantaneu oricărui spațiu. Fie că sunteți în căutarea unei piese de excepție pentru foaierul dvs. sau a unei opțiuni mai discrete pentru sufrageria dvs., cu siguranță va fi un candelabru care este perfect pentru dvs.

Ascensiunea candelabrului: cum au devenit un element popular

Candelabrele există de secole, dar au revenit la modă doar în ultimii ani. Deci, cum au devenit aceste corpuri de iluminat ornamentate atât de populare?

Există câțiva factori care au contribuit la popularizarea candelabrului. În primul rând, a fost o creștere a numărului de locuințe construite cu tavane înalte. Acest lucru a creat necesitatea unui corp de iluminat care să atârne de tavan și să ofere iluminare adecvată.

În al doilea rând, dezvoltarea iluminatului electric a făcut posibilă crearea unor candelabre mai complicate și mai detaliate. Anterior, candelabrele fuseseră limitate de utilizarea lumânărilor sau a lămpilor cu ulei, care nu ofereau suficientă lumină pentru a scoate în evidență detaliile complicate.

În cele din urmă, pe măsură ce societatea a devenit mai bogată, a existat o cerere mai mare pentru articole de lux, cum ar fi candelabre.

Tipuri de candelabre la modă

Există multe tipuri diferite de candelabre din care puteți alege și fiecare are propriul său stil unic. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de candelabre:

  • Candelabre de cristal: Candelabrele de cristal sunt foarte elegante și luxoase. Aceste candelabre clasice sunt adesea văzute în hoteluri și restaurante de lux.
  • Candelabre moderne: Candelabrele moderne sunt mai contemporane și mai elegante. Acestea au adesea design minimalist și pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, inclusiv sticlă, metal și plastic.
  • Candelabre rustice: Candelabrele rustice sunt perfecte pentru casele cu un aspect mai rustic sau rustic. De obicei, sunt fabricate din lemn sau fier și au o mulțime de detalii complicate.

De ce sunt încă populare candelabrele?

Deși designul lor a rămas în mare parte același timp de secole, candelabrele sunt încă una dintre cele mai populare alegeri pentru iluminat atât în case, cât și birouri. Candelabrele fac o declarație dramatică. Pot fi folosite pentru a adăuga o notă de eleganță oricărei încăperi, indiferent de stil. Apoi, sunt foarte versatile și vin într-o gamă largă de dimensiuni, făcându-le ideale pentru orice spațiu. Și, în sfârșit, sunt relativ accesibile, noile modele fiind realizate din materiale moderne.

Cum să alegi candelabru potrivit pentru casa ta

Candelabrele sunt o alegere populară pentru iluminat, deoarece pot adăuga atât stil, cât și funcție unui spațiu.

În primul rând, luați în considerare dimensiunea camerei în care va fi atârnat candelabru. Ar trebui să fie proporțional cu spațiul, așa că o cameră mare va avea nevoie de un candelabru mai mare decât o cameră mai mică. În al doilea rând, luați în considerare înălțimea tavanului. Un tavan mai înalt va necesita un lanț sau o tijă mai lungă pentru a agăța candelabru, în timp ce un tavan mai scurt ar putea avea nevoie de un stil de montare încastrabilă.

În al treilea rând, gândiți-vă la designul general al camerei. Vrei un candelabru care să completeze decorul tău existent. Dacă aveți o casă modernă, vă veți dori un candelabru elegant și minimal. Dacă aveți o casă mai tradițională, s-ar putea să doriți un candelabru mai ornamentat. Există nenumărate posibilități atunci când vine vorba de alegerea unui candelabru, așa că fă-ți timp și găsește unul pe care îl iubești!