Cercetarea medicala ne spune ca organizmul uman are nevoie de mai mult magneziu pentru cresterea energiei si pentru imbunatatirea productivitatii.
„Vorbim despre sanatate si performanta, despre energie si rezistenta”, spune Dr. Vanessa Youness, fondator YOUness WELLness Clinic & Retreat.

Magneziul va ajuta sa va mentineti sanatatea si sa reglati nivelul de zahar din sange, tensiunea arteriala si functia musculara si nervoasa, potrivit Institutului National de Sanatate. Medicii au avertizat totusi ca un numar tot mai mare de persoane sufera de deficiente de magneziu.

Putem mari nivelul de magneziu din organism prin baile in sare Epsom, care este sulfat de magneziu si poate fi absorbit prin piele. De asemenea, se recomanda consumul de alimente bogate in magneziu, cum ar fi legumele cu frunze, nucile si semintele.
Aici sunt cateva sfaturi :
Adaugati 3 cesti de sare Epsom in apa de baie si stati in aceasta o data sau de 2 ori pe saptamana, timp de 10 minute.
Pentru persoanele foarte ocupate sau cele care calatoresc des, el sugereaza adaugarea a 3 cani de sare Epsom si inmuierea picioarelor in aceasta.

Motivul pentru care sarea Epsom va ajuta sa dormiti este acela ca magneziul este un mineral antristres, care va relaxeaza muschii, imbunatateste digestia, echilibreaza tensiunea arteriala si ofera mai multa energie.

De asemenea, se recomanda alegerea alimentelor care sunt o sursa buna de magneziu, care include:

Destul de des, oamenii care sufera de dureri iau medicamente, tratand durerea si nu adevarata problema. Inainte de a lua medicamente, poate ar trebui sa consumati mai mult magneziu si sa vedeti daca va ajuta in vreun fel. Exista surse excelente de magneziu, care sunt foarte usor de gasit, dar oamenii nu stiu despre ele, spune Dr. Vanessa Youness